Tour 2019: ‘Deceuninck-Quick-Step laat Gilbert buiten selectie’
foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2019 om 18:47

Tour 2019: ‘Deceuninck-Quick-Step laat Gilbert buiten selectie’

Als we het Franse L’Equipe mogen geloven, dan zal Philippe Gilbert niet aan de start staan van de 106e Tour de France. De Waalse klassiekerspecialist heeft overigens zijn contract nog niet verlengd bij Deceuninck-Quick-Step.

Volgens de Franse sportkrant zal de WorldTour-ploeg worden gebouwd rondom sprinter Elia Viviani en klassementsrenner Enric Mas. Gilbert was de laatste twee jaar wel van de partij. De 36-jarige Belg kwam vorig seizoen nog ten val in de afdaling van de Col de Portet-d’Aspet.

Hij reed de etappe nog wel uit, maar Gilbert bleek na de finish zijn knieschijf te hebben gebroken. De oud-wereldkampioen wist echter wonderbaarlijk snel te herstellen, waardoor in het najaar zijn rentree kon maken. Hij won met de Grand Prix d’Isbergues meteen zijn eerste wedstrijd.

Critérium du Dauphiné
Dit seizoen wist Gilbert bovendien Parijs-Roubaix te winnen. Daarnaast maakte hij een goede indruk in het Critérium du Dauphiné, door onder meer als tweede te finishen in de openingsrit naar Aurillac. Daar liet hij ook weten nog altijd geen nieuw contract te hebben getekend. “Zodra er een beslissing is gevallen, zullen jullie het wel weten.”

“Ik ga niet zoals Patrick (Lefevere, teammanager red.) in de media praten over een nieuw contract. Dat is iets tussen ons”, zo vertelde hij voor de start van het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2019 19:45
hij zou toch goud waard moeten zijn, kan in de sprinttrein en voor Mas werken... mij benieuwen hoe QS hun selectie er dan uitziet. Geheel zonder belgen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.