‘Tour 2019 deelt meer bonusseconden uit op acht beklimmingen’

donderdag 18 april 2019 om 19:24
‘Tour 2019 deelt meer bonusseconden uit op acht beklimmingen’

foto: Cor Vos

Het is al een tijdje bekend dat er tijdens de Tour de France 2019 bonificatieseconden te verdienen zijn op de top van acht beklimmingen. Volgens de regels van de UCI mogen er bij tussensprints maximaal 3, 2 en 1 seconden worden verdeeld, maar Velonews meldt dat er meer bonificatieseconden zullen worden uitgedeeld.

Volgens het nieuwsmedium is de UCI akkoord gegaan met een voorstel van de ASO, de organisator van de Tour de France. Dit betekent dat er op de top van elke beklimming acht, vijf en twee seconden te rapen zijn. De vraag is of dit invloed zal hebben in de strijd om het algemeen klassement.

Eerder hoopte Tourdirecteur Christian Prudhomme al op enige speelruimte van de internationale wielerunie. “We vragen de UCI of het mogelijk is om meer seconden toe te kennen”, aldus de Fransman. De mogelijkheid om op bergtoppen extra tijd te winnen is nieuw.

De organisatie hoopt hiermee extra aanvallen aan te moedigen. Er zijn enkel seconden te winnen, de sprint telt niet mee voor de puntentrui.

Beklimmingen waar extra seconden te verdienen zijn
Etappe 3: Côte de Mutigny
Etappe 6: Col des Chevrères
Etappe 8: Côte de la Jaillière
Etappe 9: Côte de Saint-Just
Etappe 12: Hourquette d’Ancizan
Etappe 15: Mur de Péguère
Etappe 18: Col du Galibier
Etappe 19: Col de l’Iseran

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.