Tour 2019: Dennis geeft op na discussie met ploegleiding

donderdag 18 juli 2019 om 17:44
Tour 2019: Dennis geeft op na discussie met ploegleiding

foto: Cor Vos

Het was een opvallende mededeling tijdens de twaalfde etappe van de Tour de France: opgave Rohan Dennis. De Australiër besloot nog voor de eerste Pyreneeëncols uit de wedstrijd te stappen. “We zijn ook in de war. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen”, zo vertelt ploegleider Goradsz Stangelj na afloop aan de verzamelde pers.

Bahrain Merida liet tijdens de etappe al weten in het duister te tasten wat betreft de opgave van Dennis. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen en is dan ook afgestapt”, aldus een verbouwereerde Stangelj.

De oud-prof is teleurgesteld in zijn poulain. “We rekenden op een grootse prestatie van hem in de tijdrit van aanstaande vrijdag. We zijn teleurgesteld in Rohan. Het is niet mogelijk om iedereen blij te maken. Rohan wil alles 100% hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

Geen commentaar 
Dennis zelf weigerde na afloop commentaar te geven. De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte af in de bevoorradingszone, zonder zijn ploeg in te lichten. De ploegleiding zag niet veel later de fiets van Dennis staan, maar de renner zelf was enige tijd spoorloos. Dennis weigerde na afloop van de etappe te praten met Stangelj.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.