Tour 2019: Dieven slaan toe in hotel Lotto Soudal
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 juli 2019 om 10:07

Tour 2019: Dieven slaan toe in hotel Lotto Soudal

Update Bij het hotel van Lotto Soudal in de buurt van Toulouse is vannacht ingebroken. Volgens La Dépeche loopt de schade richting de vijftig duizend euro. Het hotel wilde bij de Franse krant niet reageren.

Een of meerdere dieven zouden uit een hotelkamer van Lotto Soudal spullen hebben buitgemaakt van aanzienlijke waarde. Volgens het lokale ActuToulouse gaat het om geld, computerapparatuur en televisies. Dat gebeurde in het Holiday Inn-hotel in Blagnac, waar ook Cofidis en Groupama-FDJ afgelopen nacht verbleven. Na de inbraak deed de politie onderzoek.

Bij Lotto Soudal was het woensdagavond juist groot feest, nadat Caleb Ewan de Belgische formatie de tweede ritzege van de Tour de France had bezorgd.

Update 13.35 uur

Volgens Lotto Soudal is ingebroken in de hotelkamer van cameraman en fotograaf Tom Peeters. Terwijl hij beneden aan het werk was, werden uit zijn kamer camera’s, lenzen en computers gejat. Het bleek de enige kamer waar ingebroken was en dus gaat de ploeg ook uit van een gerichte actie.

“De diefstal moet in een paar minuten tijd gebeurd zijn. We denken dat het gaat om een doelgerichte actie. De dief moet onze videoman gevolgd zijn vanuit de lobby, waar hij eerst aan het werk was, naar zijn kamer. Daar heeft hij dan snel toegeslagen. Sportief is er geen enkel probleem”, zegt Arne Houtekier, persman van de Belgische ploeg, tegen HLN.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.