Tour 2019: Greg Van Avermaet kopman bij aanvalsploeg CCC
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 10:35

Tour 2019: Greg Van Avermaet kopman bij aanvalsploeg CCC

CCC staat met nieuwe ambities aan het vertrek van de Tour de France. Waar de ploeg de vorige jaren als BMC altijd gokte op klassementsrenners als Cadel Evans, Tejay van Garderen en Richie Porte, ligt de focus nu op ritzeges. Aanvoerder van de ploeg is Greg Van Avermaet.

“Onze Tour de France draait dit jaar volledig om aanvallen, het loeren op goede ontsnappingen en het werken als een team om een etappe te winnen”, zegt ploegleider Fabio Baldato. “We hebben geen pure sprinter en ook geen pure klimmer, maar juist een team van opportunisten wat betekent dat we elke etappe afzonderlijk moeten bekijken hoe we kunnen winnen.” Beoogde kopman in de ploeg is Greg Van Avermaet op basis van zijn palmares en zijn historie in de Tour.

Baldato: “Er zijn enkele etappes die Greg moeten liggen en op deze dagen krijgt hij dan ook de volledige support van de ploeg. Renners als Alessandro De Marchi, Simon Geschke en Serge Pauwels zijn de renners die moeten meespringen in de lange vlucht en zij lieten al zien dat ze kunnen winnen in zulke situaties. Patrick Bevin heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit, maar in de Ronde van Zwitserland liet hij zien dat hij in een geweldige vorm verkeert en dat belooft wat.”

Michael Schär en Tourdebutanten Joey Rosskopf en Łukasz Wiśniowski maken de selectie compleet.

Selectie CCC voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-nz Patrick Bevin
flag-it Alessandro De Marchi
flag-de Simon Geschke
flag-be Serge Pauwels
flag-us Joey Rosskopf
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-pl Łukasz Wiśniowski

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.