Tour 2019: Groupama-FDJ volledig in het teken van Thibaut Pinot

woensdag 26 juni 2019 om 15:21
Tour 2019: Groupama-FDJ volledig in het teken van Thibaut Pinot

foto: Cor Vos

Groupama-FDJ heeft de acht renners bekendgemaakt met wie de ploeg op 6 juli aan het vertrek staat van de Tour de France. Zoals verwacht staat de selectie volledig in het teken van Thibaut Pinot, die de kopman is. Ramon Sinkeldam ontbreekt na vier deelnames op rij.

Pinot wist de weg naar het podium al eens te vinden, toen hij in de Tour van 2014 derde eindigde achter Vincenzo Nibali en Jean-Christophe Peraud. “We verwachten dat Thibaut strijdt met de beste renners op de beslissende momenten, ik wil een aanvallende renner zien”, meldt ploegleider Yvon Madiot in een perscommuniqué.

“Ik verwacht de Thibaut Pinot die floreert tijdens de grote aanvallen in de bergen. Door aan te vallen komt het klassement vanzelf. Thibaut wacht op dit moment. Hij gaat laten zien wat voor meedogenloze vechter hij is”, aldus Madiot. Pinot wordt omringd door vijf landgenoten en de Zwitsers Stefan Küng en Sebastian Reichenbach.

Geen Sinkeldam
Nederlander Ramon Sinkeldam was de voorbije vier Tours steeds van de partij, maar dit seizoen startte hij al aan de zijde van sprintkopman Arnaud Démare in de Giro d’Italia.

Selectie Groupama-FDJ voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-fr William Bonnet
flag-fr David Gaudu
flag-ch Stefan Küng
flag-fr Matthieu Ladagnous
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Thibaut Pinot
flag-ch Sebastian Reichenbach
flag-fr Anthony Roux

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.