Tour 2019: Jasper Stuyven omringt Richie Porte bij Trek-Segafredo
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 17:01

Tour 2019: Jasper Stuyven omringt Richie Porte bij Trek-Segafredo

Richie Porte is het middelpunt in de Tourselectie van Trek-Segafredo, die vandaag is onthuld. In zijn negende deelname aan de Franse rittenkoers hoopt de Australiër een topklassement te rijden. Hij wordt daarbij omringd door de Belg Jasper Stuyven. Edward Theuns ontbreekt in de selectie.

Porte voert het team aan en kijkt uit naar de Tour. “We hebben een degelijke ploeg”, meldde de Australiër. “Natuurlijk zou ik graag op het podium staan in Parijs, maar ik weet dat het een enorm gevecht gaat worden. Ik denk dat we er goed aan hebben gedaan om in aanloop naar de koers controle te hebben over de dingen die we onder controle konden hebben. En niet afgeleid te worden door hoe de dingen dit seizoen zijn gegaan.”

“In veel opzichten voel ik een stuk minder druk dan in voorgaande jaren en ik ben erg gemotiveerd om te strijden in de komende drie weken”, aldus Porte. Hij wordt omringd door twee renners die al de Giro d’Italia in de benen hebben: Bauke Mollema en Giulio Ciccone, de winnaar van het bergklassement. Julien Bernard, Koen de Kort, Fabio Felline, Toms Skujiņš en Jasper Stuyven maken de ploeg compleet.

Theuns teleurgesteld
Edward Theuns reageerde al op zijn afwezigheid in de Tour. “Ongelooflijk teleurgesteld dat ik de Tour moet missen dit jaar, ik keek erg uit naar de Grand Départ in Brussel. De voorbije maanden heb ik heel veel opofferingen gedaan om in topvorm te zijn en de ploeg op die manier zo goed mogelijk te ondersteunen, ik ben ervan overtuigd dat ik er klaar voor was. Ondanks alles wens ik mijn teammaats van Trek-Segafredo veel succes in de Tour!”

Selectie Trek-Segafredo voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-fr Julien Bernard
flag-it Giulio Ciccone
flag-it Fabio Felline
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Bauke Mollema
flag-au Richie Porte
flag-lv Toms Skujiņš
flag-be Jasper Stuyven

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.