Tour 2019: Kruijswijk kijkt vooruit naar tweede Alpenetappe
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 13:56

Tour 2019: Kruijswijk kijkt vooruit naar tweede Alpenetappe

Steven Kruijswijk kan nog altijd de eerste Nederlandse Tourwinnaar worden sinds Joop Zoetemelk, maar dan zal de Nederlander wel in de aanval moeten in de laatste twee Alpenetappes. “Ik geloof in een mooie afloop, maar dan zal wel alles moeten kloppen. Ik moet er voor gaan”, zo vertelt hij vlak voor de start van de tweede Alpenrit aan de NOS.

Kruijswijk staat nu vierde in het algemeen klassement, aangezien Egan Bernal gisteren goede zaken deed met een late aanval. “Ik had gisteren wel een goede dag, maar ik kon de rest er niet afrijden. Het is kijken of er vandaag een superdag in zit. Het zit echt heel dicht op elkaar”, zo vertelt de kopman van Jumbo-Visma.

“We zullen iedereen in de gaten moeten houden. Het is afwachten wat de juiste tactiek is. Ik geloof zeker in een mooie afloop, maar dan zal wel alles moeten kloppen. Ik moet er voor gaan”, aldus Kruijswijk. De negentiende etappe gaat over de 2770 meter hoge Col de l’Iseran richting de slotklim naar Tignes.

“De Iseran is een lastige klim, aangezien het hoog en steil is. Het leent zich wel om daar al koers te maken, maar het is afwachten wie het gaat doen. Het is te hopen dat de rest wat minder is. Maar ik moet gewoon maximaal naar de streep rijden. Ik heb niet in de hand wat Bernal en Alaphilippe gaan doen. Ik geloof nog dat ik hele goede benen heb”, zo stelt Kruijswijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.