Tour 2019: Kwakkelende Pierre Latour twijfelt over deelname
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 14:29

Tour 2019: Kwakkelende Pierre Latour twijfelt over deelname

Het gaat niet goed met Pierre Latour. De Franse klimmer maakte onlangs zijn rentree na maanden van blessureleed, maar de 25-jarige renner heeft moeite om oude zijn niveau te halen. “Sterker nog: ik voelde me zeer slecht in de Ronde van Zwitserland. Het heeft geen zin om met deze benen de Tour te rijden”,  concludeert hij in gesprek met Le Dauphiné Libéré.

De renner van Ag2R La Mondiale heeft een moeilijke tijd achter de rug. Zo sukkelde hij eind vorig jaar met zijn rug na een valpartij in de Clásica San Sebastián en een ongeluk op een rodelbaan. Latour raakte wel op tijd fit voor de Tour Down Under, maar vlak voor de UAE Tour brak de onfortuinlijke Fransman zijn pols.

Latour moest uiteindelijk worden geopereerd, waardoor hij lange tijd uit de roulatie was. Vier maanden na het ongeval kon hij eindelijk weer een rugnummer opspelden. Na twee Franse eendagswedstrijden vertrok hij naar de Ronde van Zwitserland. “Ik hoopte in Zwitserland weer het goede gevoel te krijgen, maar ik werd alleen maar slechter. Ik voelde me leeg, op”, zo vertelt Latour.

Frans kampioenschap 
“Ik kon in de slotetappes gewoon niks meer ondernemen. Ik heb er geen verklaring voor, al is mijn lichaam het niet meer gewend om zo lang zo diep te gaan. Het heeft geen zin om in deze vorm naar de Tour te gaan”, aldus Latour, die toch nog hoopt op een klein wonder. “Ik hoop op beterschap tijdens de Franse kampioenschappen.”

Vandaag staat Latour als titelverdediger aan de start van het Frans kampioenschap tijdrijden, terwijl hij zondag zal meedoen aan de wegrit. “Ik hou rekening met het verliezen van mijn trui, aangezien ik vorig jaar heel goed uit het Critérum du Dauphiné kwam. Nu ben ik bezig aan een zeer slecht seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.