Tour 2019: Landa verklaart ‘opvallende’ tactiek in eerste Alpenrit

vrijdag 26 juli 2019 om 10:34
Tour 2019: Landa verklaart ‘opvallende’ tactiek in eerste Alpenrit

foto: Cor Vos

Het was een opvallend beeld in de eerste Alpenetappe naar Valloire: het Spaanse Movistar verhoogde het tempo in het peloton op de Col d’Izoard, net op het moment dat vroege vluchter Nairo Quintana een gevaar werd voor geletruidrager Julian Alaphilippe. “We wilden zien hoe goed onze rivalen waren”, zo probeert Mikel Landa de tactiek uit te leggen.

Quintana maakte deel uit van een vroege vlucht van 34 renners. Nog voor de voet van de Col d’Izoard was het verschil met het peloton opgelopen naar ruim zeven minuten, waardoor de Colombiaan (dertiende op 9:30 van Alaphilippe) de gele trui kon ruiken. Maar het waren zijn ploeggenoten die het tempo opdreven op de Izoard.

Verschillende strategieën
Hierdoor daalde de voorsprong naar iets meer dan vijf minuten. “We kozen voor verschillende strategieën”, aldus Landa, die zijn ploeggenoot Marc Soler op kop liet rijden. “We wilden met Nairo de etappe winnen, maar het doel was ook om te stijgen in het algemeen klassement”, zo vertelt de Spanjaard in gesprek met AS.

“Het eerste is gelukt, het tweede niet. Maar ik ben blij voor Nairo, aangezien hij veel moeilijke momenten heeft meegemaakt. Hij verdient deze zege”, zo is Landa van mening. De nummer vier van de voorbije Giro d’Italia zakt in het klassement één plaats ter faveure van zijn ploeggenoot.

“We krijgen echter nog twee zware Alpenetappes voor de kiezen. We zullen alles geven om toch nog op het podium te komen”, zo belooft Landa.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.