donderdag 11 juli 2019 om 08:55

Tour 2019: Lefevere hoopt op hulp van Jumbo-Visma

Video Patrick Lefevere hoopt dat Jumbo-Visma in de eerste bergetappe van de Tour de France zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step helpt. Dat liet hij weten in Tour du Jour. De CEO van de Belgische formatie verdedigt in de rit naar La Planche des Belles Filles de gele trui met Julian Alaphilippe.

Lefevere geeft aan dat Deceuninck-Quick-Step het meest verantwoordelijkheid neemt. “Het ganse jaar. Je ziet altijd blauw op kop, het is altijd wij die rijden. Nu hopen we dat onze Nederlandse vrienden van Jumbo-Visma ons een beetje gaan helpen”, aldus Lefevere. Hij denkt daarbij terug aan een eerdere samenwerking in de waaierrit tijdens de Tour van 2013. “Waarom zou het nu niet kunnen?”

Namens Jumbo-Visma reageert Grischa Niermann gevat op de uitspraken van Lefevere. “Natuurlijk hoopt hij daarop, maar ik denk dat de etappe van morgen Alaphilippe ook nog wel moet liggen”, zegt de Duitser. Hij acht de kans klein om met een van de Jumbo-Visma-renners, bijvoorbeeld kopman Steven Kruijswijk, de gele trui over te nemen. “Ook al is dat wel een heel grote droom. Ik denk dat het aan Deceuninck is om te controleren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.