Tour 2019: Lekke band verstoort Elia Viviani’s sprint

vrijdag 12 juli 2019 om 19:24
Tour 2019: Lekke band verstoort Elia Viviani’s sprint

foto: Cor Vos

Elia Viviani was dinsdag nog de snelste in de sprint om de vierde Touretappe, maar vandaag in Chalon-sur-Saône moest hij genoegen nemen met de zesde plaats. De Italiaan verklaarde na afloop dat hij in de finale gehinderd werd door een leeglopende band.


“Na de laatste bocht merkte ik dat mijn wiel niet stabiel was. Toen besefte ik dat ik een lekke band had en dat ik niet normaal zou kunnen sprinten”, liet Viviani na afloop weten. “Het was brute pech en dat maakt me verdrietig, want de jongens werkten hard om de vluchters terug te halen en positioneerden me vooraan met de finish in zich. Maar ook dat is topsport en je kunt niets doen in zo’n situatie.”

De zevende etappe was de laatste kans voor sprinters in de openingsweek, omdat de karavaan dit weekend in het Centraal Massief verblijft. Daarom had Deceuninck-Quick Step de handen ineen geslagen met Jumbo-Visma in de achtervolging op de vluchters Stéphane Rossetto en Yoann Offredo. Nadat de kopgroep op ruim tien kilometer van de streep was ingerekend, loodste de trein van Viviani hem naar de streep. Daar moest hij de zege laten aan Dylan Groenewegen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.