Tour 2019: Matthews geeft hoop op groene trui op
foto: Cor Vos
donderdag 18 juli 2019 om 08:53

Tour 2019: Matthews geeft hoop op groene trui op

Michael Matthews legt zich neer bij de dominantie van Peter Sagan en laat het puntenklassement varen. Bij Team Sunweb gaan de ogen nu op ritoverwinningen in de Tour de France. “Het was een beslissing die we moesten nemen”, aldus Matthews tegen Cyclingnews.

Toen bij Team Sunweb alle ballen op Cees Bol gezet werden in de sprintetappe naar Toulouse werd al duidelijk dat Matthews de groene trui niet meer als doel ziet. Matthews deed niet mee in de sprint en zakte in het puntenklassement naar de vierde plek, op 90 punten van Sagan.

Dilemma
“Ik sta te dicht bij Sagan, dus hij laat mij niet in de vlucht gaan”, legt de Australiër van Team Sunweb uit. “Uiteindelijk moeten we vechten voor het groen en de ritzeges opgeven, of we moeten gaan voor de ritzeges en de groene trui opgeven. Dat was een beslissing die we moesten nemen.”

In 2017 wist Matthews het puntenklassement nog te winnen, nadat Sagan vroeg in de Tour gediskwalificeerd werd voor gevaarlijk sprinten. Ook dit jaar stond Bling vooraan in de rij als er iets met de Slowaakse alleskunner zou gebeuren, bijvoorbeeld als hij zou moeten opgeven. “Ik denk dat je niet kan plannen dat zoiets gaat gebeuren”, oordeelt Matthews. “In 2017 had ik mij voorbereid op het gevecht voor het groen. Hopelijk kan ik volgend jaar terugkomen met het groen als doel, waarbij ik mij volledig voorbereid heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.