Tour 2019: Mikel Landa droomt nog altijd van het podium
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 08:18

Tour 2019: Mikel Landa droomt nog altijd van het podium

Het Spaanse Movistar nam het initiatief in de veertiende etappe met aankomst op de Tourmalet, maar de ploeg bleef op de top met lege handen achter. Waar Nairo Quintana veel tijd verloor, wist Mikel Landa de schade te beperken. “Ik voelde me leeg in de laatste vijf kilometer”, zo citeert de Spaanse sportkrant AS.

Movistar verhoogde het tempo al op de voorlaatste klim van de dag, de Col du Soulor, waardoor concurrenten als Romain Bardet en Adam Yates moesten passen. Op de Tourmalet was het echter Quintana die moest lossen, tot verbazing van zijn ploeggenoten. Enkele kilometers voor de top ging het ook te snel voor wereldkampioen Valverde.

De 29-jarige Landa was de enige Movistar-renner die wel kon volgen, al gaf de Spanjaard in de laatste honderden meters wel veertien tellen toe op ritwinnaar Thibaut Pinot. “Het was door de meewind echt een hele snelle etappe”, zo kijkt Landa terug. “Daarnaast was het vandaag (gisteren, red.) een heel stuk warmer.”

Ambitieus 
Landa stijgt in het klassement naar plaats elf, maar zijn achterstand op Julian Alaphilippe is wel meer dan zes minuten. “Toch hoop ik nog zo dicht mogelijk bij het podium te eindigen. Daarnaast wil ik meestrijden voor ritwinst. Het kan, aangezien de Tour nog lang duurt.” Het verschil met Steven Kruijswijk, die op dit moment derde staat, is exact vier minuten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.