Tour 2019: Mitchelton-Scott verrast met Simon Yates
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 09:37

Tour 2019: Mitchelton-Scott verrast met Simon Yates

Mitchelton-Scott is klaar voor de aankomende Tour de France. De Australische formatie rekent zoals verwacht op klassementsrenner Adam Yates, maar de Brit krijgt steun uit ietwat onverwachte hoek. De ploegleiding heeft namelijk ook Simon Yates geselecteerd voor La Grande Boucle.

Adam Yates is zoals verwacht de aangewezen man voor het klassement. De 26-jarige ronderenner wist drie jaar geleden nog te verrassen door als vierde te eindigen in Parijs. Dit bleek meer dan genoeg voor de witte jongerentrui. Vorig jaar zakte de Brit echter door het ijs na enkele slechte dagen in de Alpen.

Yates lijkt klaar voor revanche, aangezien hij bezig is aan een uitstekend seizoen. Zo werd hij al tweede in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. In de Spaanse rittenkoers wist hij bovendien een rit te winnen. Daarnaast wist hij nog etappes te pakken in de Rondes- van Valencia en het Baskenland.

Adam Yates: “Ik voel me weer goed”
Yates leek deze maand eventjes op weg naar de eindzege in het Critérium du Dauphiné, maar hij moest op de slotdag ziek opgeven. “Ik wist echter vrij snel weer te herstellen”, zo laat Yates weten in een perscommuniqué. “Ik voel me goed en hoop het beter te doen dan vorig jaar. Een ding is zeker: we hebben een supersterke ploeg.”

Adam Yates tijdens Tirreno-Adriatico – foto: Cor Vos

De kopman doelt onder meer op zijn broer Simon en Jack Haig, de andere klimmers binnen de ploeg. Vooral de aanwezigheid van Simon is opvallend, aangezien hij eerder nog aangaf weinig voor de Franse ronde te voelen. “De Tour kan me weinig schelen. Ik voel niks voor die wedstrijd.” Enkele maanden na zijn uitspraken staat Yates toch aan de start.

Rolverdeling: Adam kopman, Simon luxeknecht 
Mitchelton-Scott heeft tot slot ook goed nieuws voor Luke Durbridge, Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen, Daryl Impey en Europees kampioen Matteo Trentin. “We gaan vooral voor het podium met Adam Yates, maar we willen ook een etappe winnen”, zo vertelt ploegleider Matt White.

“Simon zal zich als luxeknecht opofferen voor Adam, terwijl Matteo en Daryl ook de kans krijgen om een rit te winnen.”

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-fr Tour de France (6-28 juli)
flag-au Luke Durbridge
flag-au Jack Haig
flag-au Michael Hepburn
flag-za Daryl Impey
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-it Matteo Trentin
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates


Tour 2019: Deelnemers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.