Tour 2019: Movistar baalt van tijdverlies Landa in waaieretappe
Mikel Landa - foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 09:11

Tour 2019: Movistar baalt van tijdverlies Landa in waaieretappe

Mikel Landa was een van de klassementsrenners die veel tijd verloor in de tiende etappe van de Tour de France, terwijl zijn ploeggenoot Nairo Quintana zich keurig handhaafde in de voorste groep. Na de rit ging de meeste aandacht in het Spaanse kamp uit naar de onfortuinlijke Landa. “Hij heeft gelukkig alleen maar lichte schaafwonden, het is vooral het tijdverlies dat pijn doet.”

Frans kampioen Warren Barguil verloor gisteren in de finale van de tiende etappe zijn evenwicht en Landa werd daar het grootste slachtoffer van. De Movistar-kopman scheerde vlak langs een auto, maar het publiek in de graskant kon hij niet meer ontwijken.

“Het was een shock”, kijkt een teleurgestelde Landa terug op de klapper. “Het ene moment zat ik op mijn fiets en het volgende moment lag ik omgeven door toeschouwers op de grond. Gelukkig heb ik geen blessures. Ik kon zonder verwondingen verder rijden en mijn ploegmaats hebben me geweldig geholpen. Het doel waarvoor we hier kwamen is jammer genoeg wel verder weg…” Ondanks steun van ploeggenoten verloor de Baskische klimmer dik twee minuten op de favorieten.

De teleurstelling werd ook onder woorden gebracht door Imanol Erviti: “Toen Mikel viel probeerden we aan de ene kant Nairo van voren te houden met Alejandro en aan de andere kant probeerden we nog de schade te beperken met Mikel. Hij heeft gelukkig alleen maar lichte schaafwonden, het is vooral het tijdverlies dat pijn doet.”

Quintana stijgt
Nairo Quintana was een van de ploeggenoten van Landa die niet op hem wachtte. Begrijpelijk, want de Colombiaan geldt net als Landa als een van de klassementskopmannen van de formatie. “Toen Mikel viel heeft de hele ploeg hem ondersteund terwijl Alejandro Valverde en ik vooraan bleven om ons te handhaven. We konden niet veel meer doen, we moesten zelf in ieder geval geen tijd verliezen. Ik ben zelf oké gefinisht, ik heb tijd terug kunnen pakken op concurrenten en ik stijg in het klassement. Ik hoop dat mijn lichaam goed reageert op de rustdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.