Tour 2019: Movistar met Mikel Landa, Nairo Quintana én Alejandro Valverde

maandag 1 juli 2019 om 12:06
Tour 2019: Movistar met Mikel Landa, Nairo Quintana én Alejandro Valverde

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Mikel Landa en Nairo Quintana zijn de kopmannen in de Tourselectie van Movistar. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. Ook is er een plekje ingeruimd voor wereldkampioen Alejandro Valverde, die dit weekend voor de derde keer de Spaanse wegtitel opeiste.


Tijdens de ploegpresentatie in aanloop naar dit seizoen werd al bekendgemaakt dat Mikel Landa en Nairo Quintana de Tourselectie zouden aanvoeren. Wereldkampioen Alejandro Valverde zou de Franse rittenkoers overslaan en zich richten op de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Lichamelijk ongemak gooide echter roet in het eten: door en vochtophoping in het heiligbeen kon Valverde niet aan de start verschijnen van de Giro. Nu staat hij dan alsnog aan het vertrek van de Tour.

Mikel Landa reed de Giro wél en werd vierde in het klassement. Maar het was Richard Carapaz die de show stal: in de veertiende etappe naar Courmayeur veroverde de Ecuadoraan de roze leiderstrui om die vervolgens niet meer af te staan. Daarmee bezorgde hij de ploeg de eerste eindzege in een grote ronde sinds de Vueltazege van Nairo Quintana in 2016. Zoals verwacht is Carapaz er niet bij in Frankrijk.

Zowel Landa als Quintana spraken al hun ambities uit voor de Tour de France. “De ambitie is om de Tour te winnen”, zo kondigde Landa al eerder aan. En ook Quintana droomde al hardop van de gele trui in aanloop naar zijn zesde Tourdeelname. “Ik ken mijn lichaam, mijn ploeg en het parcours goed. Ik ben gefocust op het doel en ik heb vertrouwen in mijn voorbereiding. De Tour is voor mij een nieuwe kans die ik wil aangrijpen.”

Selectie Movistar voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-cr Andrey Amador
flag-es Imanol Erviti
flag-es Mikel Landa
flag-pt Nelson Oliveira
flag-co Nairo Quintana
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 1 juli 2019 om 13:20

Sterk natuurlijk, maar wel altijd dezelfde renners.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair