Tour 2019: Nibali voelde zich ‘OK’ in eerste echte bergrit

vrijdag 12 juli 2019 om 09:56
Tour 2019: Nibali voelde zich ‘OK’ in eerste echte bergrit

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali wist lange tijd zijn wagonnetje aan te haken op La Planche des Belles Filles, maar de Italiaan kon niet mee toen Julian Alaphilippe versnelde. De kopman van Bahrain Merida verloor in de slotkilometer bijna één minuut op titelverdediger Geraint Thomas. “Ik ben natuurlijk niet 100% tevreden”, zo concludeert Nibali na afloop.

Nibali gaf uiteindelijk 51 seconden toe op Thomas, waardoor hij in het klassement nu op 1:07 staat van de Brit. “Het was echt een lastige dag”, zo kijkt Nibali terug op de eerste bergrit. “Ik voelde me ‘OK’, maar ik moest gewoon passen in de laatste vijfhonderd meter. Ik moest mijn inspanningen bekopen.”

De renners kregen aan het einde nog een onverharde strook voor de kiezen, met stijgingspercentages van ver boven de twintig procent. “Het was gewoon onmogelijk om uit het zadel te klimmen, gezien het slipgevaar”, aldus Nibali, die al de Giro d’Italia in de benen heeft. De Siciliaan zat er echter wel bij in de finale.

“Ik wilde vandaag (gisteren, red.) testen hoe het mijn vorm is na de Giro, maar ik weet nog niet hoe goed ik ben”, zo vertelt Nibali, die zijn ploeggenoot Dylan Teuns de etappe zag winnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.