Tour 2019: Niki Terpstra uit koers met schouderblessure

woensdag 17 juli 2019 om 19:22
Tour 2019: Niki Terpstra uit koers met schouderblessure

foto: Cor Vos

Niki Terpstra heeft de Tour de France vroegtijdig moeten verlaten. De Nederlander was betrokken bij een val, waarbij hij een van de slachtoffers was. Naar verluidt probeerde hij weer op te stappen, maar uiteindelijk bleek hij toch te gehavend om door te rijden.

In de laatste dertig kilometer van de elfde Touretappe ging het flink verkeerd in het peloton. Een valpartij bracht meerdere renners in de problemen. Onder anderen Nairo Quintana, Richie Porte en Michael Woods waren betrokken, maar konden al snel terugkeren op de fiets.

Niki Terpstra bleek al snel het grootste slachtoffer; de Nederlander bleef een poos op het asfalt zitten en leek vooral last te hebben van zijn schouder.


Update – 18.25 uur

Uit eerste diagnose is gebleken dat Niki Terpstra een scheurtje in het schouderblad heeft opgelopen bij zijn valpartij in de elfde etappe van de Tour de France.


Update – 19.22 uur

Total Direct Energie meldt vanavond dat Terpstra een dubbele breuk aan het schouderblad en een beschadiging aan een ligament heeft overgehouden aan zijn val

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.