Tour 2019: Selectie Deceuninck-Quick-Step definitief zonder Gilbert

woensdag 26 juni 2019 om 10:13
Tour 2019: Selectie Deceuninck-Quick-Step definitief zonder Gilbert

Deceunick-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Tour de France 2019 bekendgemaakt. De Belgische formatie bevestigt dat het Philippe Gilbert thuislaat.

Gilbert (36) is eerste reserve bij de ploeg van Patrick Lefevere. De routinier rekende op een tiende deelname aan de Tour en ging ter voorbereiding daarvoor op hoogtestage. Na een sterke Ronde van Zwitserland kregen Yves Lampaert en Kasper Asgreen (die zijn Tourdebuut gaat maken) echter de voorkeur.

“Het was erg lastig om slechts acht renners te kiezen”, legt ploegleider Tom Steels uit. “Het is jammer dat een renner als Philippe buiten de boot valt. Maar ik denk dat we een erg gebalanceerde ploeg hebben. We hebben drie kopmannen waarmee we gaan proberen etappes te winnen en een goed klassement te rijden.”

Deceunick-Quick-Step rekent op Elia Viviani in de massasprints. Julian Alaphilippe wordt opgesteld voor succes in de lastige ritten. De Spanjaard Enric Mas mag zich toeleggen op een goed klassement. “Hij is onze klassementsrenner, maar het is tegelijkertijd ook zijn eerste Tour”, aldus Steels. “In de Vuelta heeft hij bewezen drie weken lang goed te kunnen zijn. Maar deze Tour staat vooral in het teken van leren. Het is lastig uit te leggen wat voor wedstrijd de Tour is totdat je er zelf deel van uitmaakt. Alles is zwaarder in de Tour en dat zal hij nog moeten leren”, geeft hij aan. “Gelukkig kan hij vertrouwen op Dries (Devenyns, red.). Hij zal zo lang mogelijk assisteren.”

Selectie Quick-Step Floors voor Tour de France 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Dries Devenyns
flag-be Yves Lampaert
flag-es Enric Mas
flag-dk Michael Mørkøv
flag-ar Maximilian Richeze
flag-it Elia Viviani

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.