Tour 2019: Team Sunweb laat Cees Bol debuteren
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 13:27

Tour 2019: Team Sunweb laat Cees Bol debuteren

Team Sunweb heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende Ronde van Frankrijk. Het is geen verrassing dat de ploeg Wilco Kelderman en Michael Matthews heeft geselecteerd, maar de Duitse WorldTour-formatie laat ook Cees Bol zijn Tourdebuut maken.

Voor neoprof Bol wordt het überhaupt zijn debuut in een grote ronde. De 23-jarige Noord-Hollander dankt zijn uitverkiezing aan een sterk voorseizoen, met zeges in Nokere Koerse, de Tour of California en de Tour of Norway. “Cees heeft echt enorme stappen gezet”, zo is ploegleider Aike Visbeek van mening.

“Cees krijgt de mogelijkheid om meer ervaring op te doen, maar ook om zich te ontwikkelen op het allerhoogste niveau.” Bol is overigens niet de enige Tourdebutant, aangezien Team Sunweb ook een plekje heeft vrijgemaakt voor de beloftevolle Duitser Lennard Kämna. De 22-jarige Kämna maakt recent nog indruk in de Ronde van Zwitserland.

Etappezeges 
Het is bekend dat Team Sunweb niet kan rekenen op rondekopman Tom Dumoulin. “En dus ligt onze focus op het behalen van ritzeges”, aldus Visbeek. “Met Michael (Matthews, red.) hebben we iemand voor de sprintetappes. Wilco Kelderman, Nicolas Roche en Søren Kragh Andersen zijn dan weer de mannen voor de lastige ritten. Bovendien hebben we met Chad (Haga, red.) nog een sterke renner voor de twee tijdritten.”

Selectie flag-de Team Sunweb voor flag-fr Tour de France (6-28 juli)
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Cees Bol
flag-us Chad Haga
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-ie Nicolas Roche


Tour 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.