Tour 2019: Tim Wellens wil bergtrui langer vasthouden
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 18:48

Tour 2019: Tim Wellens wil bergtrui langer vasthouden

Tim Wellens veroverde in de derde etappe van de Tour de France de bergtrui. De kopman van Lotto Soudal zat in de vroege vlucht en demarreerde in de finale, waarna hij alle punten pakte. “Ik ga dat toch niet zomaar afgeven”, zegt Wellens tegen Sporza.

Met zeven punten is Wellens nu de leider in het bergklassement, de positie die hij overneemt van landgenoot Greg Van Avermaet. “Eerst ging ik puur voor de bollen, maar op een bepaald moment zag het er ook goed uit voor de zege. Alleen ben ik toen gekraakt en had ik moeite om het tempo vast te houden”, vertelt hij.

In de ontsnapping blijven gaan
“Op die laatste klim ben ik dan ook nog eens lek gereden. Dat was een slechte timing”, zei Wellens. “Ik had met de neutrale motor afgesproken om op de top te wisselen, maar toen ik daar stopte, was er niemand. Dat was minder leuk.”

Let de komende dagen op Tim Wellens, want hij kondigt aan aan te vallen. “Ik ga dat toch niet zomaar afgeven en proberen te verdedigen. Dat betekent dat ik de volgende dagen in de ontsnapping zal moeten blijven gaan”, aldus de Lotto Soudal-renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.