Tour 2019: Titelkandidaat Thibaut Pinot geeft op met knieprobleem
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 15:00

Tour 2019: Titelkandidaat Thibaut Pinot geeft op met knieprobleem

Update Thibaut Pinot heeft de strijd gestaakt in de negentiende Touretappe naar skigebied Tignes. De Fransman, vijfde in het algemeen klassement en ritwinnaar op de Tourmalet, kampte met een kwetsuur aan zijn linkerbeen en gaf op.

Al vroeg in de etappe meldde Pinot zich bij mensen in de medische wagen, die zich vervolgens concentreerden op zijn linkerbeen. Ze brachten tape aan, maar de Fransman kon amper verder rijden. Het probleem bleek serieus, want zijn achterstand op het peloton liep rap op. Na amper veertig kilometer kwam aan zijn lijdensweg een einde toen hij in tranen van zijn fiets stapte en plaatsnam in de volgauto van Groupama-FDJ.

Met nog twee Alpenetappes voor de boeg was Pinot nog volop in de running voor de eindzege. In het klassement stond de Fransman immers op de vijfde plaats, op 1:50 van de gele leiderstrui van landgenoot Julian Alaphilippe. Ook had hij al een etappezege op zak. In de Pyreneeënrit naar de Tourmalet reed hij op de mythische slotklim weg uit de groep favorieten om vervolgens naar de winst te soleren.


Update – 15.26 uur

Spierletsel aan de linkerdij is de oorzaak van Pinots opgave in de Tour. Groupama-FDJ meldt dat de Fransman de achttiende etappe al verlaten had met veel pijn en dat hij gisteravond moeite had met lopen. Pinot stapte toch op voor de volgende etappe, maar zijn toestand verbeterde niet. Daarop gaf hij op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.