Tour 2019: UAE Emirates neemt debutant Jasper Philipsen mee
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 11:22

Tour 2019: UAE Emirates neemt debutant Jasper Philipsen mee

Jasper Philipsen zit in de definitieve Tour de France-selectie van UAE Emirates. De 21-jarige Belgische sprinter maakt zo in eigen land zijn debuut in de grootste wielerronde ter wereld. Ook Fabio Aru zit in de selectie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman voor het algemeen klassement is Daniel Martin. De Ierse klimmer eindigde vorig jaar als achtste in de Tour. Bergop krijgt hij onder meer de steun van voormalig wereldkampioen Rui Costa, Sergio Henao en Fabio Aru. Laatstgenoemde reed zich met een sterke Ronde van Zwitserland in de Tourselectie. “Ik maak mij niet druk om het klassement”, zegt Aru. “Het wordt een spannend nieuw hoofdstuk om mijn seizoen weer op te pakken.”

Dan Martin kijkt uit naar de Tour. “Ik voelde mij goed in de trainingen en de Dauphiné ging heel goed, ook al zagen we niet de agressieve manier van koersen in de bergen. Ik ben daar goed uit gekomen en vind het een mooi parcours. We hebben een sterk team met meerdere opties die we kunnen uitspelen.”

Voor de sprints is Alexander Kristoff de vooruitgeschoven pion, bij afwezigheid van Fernando Gaviria (knieblessure). De Noor krijgt met Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen twee landgenoten mee. “Ik ga naar deze Tour met het doel om een rit te winnen”, zegt Kristoff. Ook Jasper Philipsen zal een rol krijgen in de sprints, hij is de lead-out. Voor hem wordt vooral de start in Brussel speciaal. “Dit zal een groot moment zijn voor de jonge Philipsen, die zijn debuut gaat maken in Le Grande Boucle“, aldus ploegmanager Joxean Matxin.

Selectie UAE Emirates voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-pt Rui Costa
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ie Daniel Martin
flag-be Jasper Philipsen

Tour 2019: Deelnemers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.