Tour 2019: Van Aert geopereerd aan diepe vleeswond rechterbeen

vrijdag 19 juli 2019 om 20:05

Wout van Aert is intussen geopereerd aan de vleeswond aan zijn rechterbovenbeen, die hij opliep bij zijn zware val in de Tour de France. Daarbij was ook spierweefsel geraakt. Door de val moest hij vroegtijdig de strijd staken in de Franse rittenkoers.


Volgens Head of Performance Mathieu Heijboer van Jumbo-Visma was Van Aert vermoedelijk met zijn heup in een haak van een afzethek blijven hangen. Daarbij liep de Belgische renner een diepe vleeswond op aan zijn rechterbeen, waarbij ook spierweefsel is geraakt. Intussen is hij geopereerd aan zijn been, een behandeling die een uur duurde.

“Wellicht heeft hij geen andere blessures opgelopen. Wel was het een zware ingreep, maar de artsen zijn positief gestemd dat ze alles wat ze wilden doen, ook hebben kunnen doen. Nu is het afwachten hoelang het herstel gaat duren”, aldus Heijboer bij VTM Nieuws.

Belangrijke kanshebber in de tijdrit
Van Aert werd vooraf bij de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege gerekend. De Belg won dit jaar al de individuele tijdrit in de Dauphiné en het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Met Jumbo-Visma won hij in Brussel bovendien de ploegentijdrit in de tweede etappe. In de ronde rond Pau was Van Aert snel onderweg, al werden zijn tussentijden nog tijdens zijn rit aangescherpt door landgenoot Thomas De Gendt.

In een rechterbocht kort voor de laatste kilometer bleef hij in de hekken haken en viel hij, waarbij hij een wonde aan zijn rechterdij opliep. Van Aert was bij bewustzijn en kreeg al spoedig medische hulp.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.