Tour 2019: Vincenzo Nibali gaat voor ritzeges
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 10:06

Tour 2019: Vincenzo Nibali gaat voor ritzeges

Vincenzo Nibali kan een goed klassement definitief vergeten, nadat de Italiaan meer dan vier minuten verloor in de etappe naar Saint-Étienne. “Het is duidelijk dat Vincenzo nu voor ritzeges gaat”, zo vertelt ploegleider Gorazd Stangelj. “We hopen nog een etappe te winnen”, aldus de Sloveen.

Nibali liet voor de Tour al weten interesse te hebben in ritzeges en wellicht de bolletjestrui, maar één week voor de Tour gaf Bahrain Merida aan dat de Italiaan toch met klassementsambities zou beginnen aan de Franse ronde. “Ik ga luisteren naar mijn gevoel. Na de eerste aankomst bergop weet ik waar ik sta”, zo liet Nibali zelf weten.

De nummer twee van de voorbije Giro d’Italia kreeg een eerste tik te verwerken op de flanken van La Planche des Belles Filles. Nibali verloor in de laatste kilometer bijna één minuut op titelverdediger Geraint Thomas. Het bleek het begin van het einde. Althans, wat betreft de klassementsambities van de Tourwinnaar van 2014.

Dylan Teuns 
“Vincenzo zal zich nu richten op de aankomende bergetappes”, zo geeft ex-coureur Stangelj aan. “Vanaf morgen (vandaag, red.) gaan we volledig op jacht naar ritwinst.” Bahrain Merida rekent naast Nibali ook op Dylan Teuns, de winnaar op La Planche des Belles Filles.

De Belg stond voor aanvang van de achtste etappe nog derde in het klassement, maar de Belg verloor op weg naar Saint-Étienne meer dan 26 minuten op de klassementsrenners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.