Tour 2019: Vuillermoz vervangt Latour, twijfels over Gallopin en Cosnefroy

zondag 30 juni 2019 om 20:19
Tour 2019: Vuillermoz vervangt Latour, twijfels over Gallopin en Cosnefroy

Alexis Vuillermoz - foto: Cor Vos

AG2R La Mondiale heeft de selectie voor de Tour de France rond. De Franse formatie had aanvankelijk al zeven renners gepresenteerd, maar daarvan heeft Pierre Latour af moeten haken. Alexis Vuillermoz is opgeroepen als zijn vervanger.

“Latour worstelt sinds zijn terugkeer in competitie en het is riskant om hem naar een wedstrijd als de Tour de France te sturen”, zegt ploegmanager Vincent Lavenu. Latour zei na een matige Ronde van Zwitserland al dat het ‘geen zin had om met deze benen de Tour te rijden’. De Franse klimmer verlegt zijn focus nu naar de Vuelta a España.

De achtste en laatste plek in de selectie is voor Alexis Gougeard, die zal beginnen aan zijn tweede Tour de France. Hij zal onder meer kopman Romain Bardet bijstaan in zijn jacht op de gele trui.

Vraagtekens na Frans kampioenschap
Ondanks dat AG2R La Mondiale het achttal presenteert, zijn er nog twijfels. Achter de namen van Tony Gallopin (hechtingen in zijn linkerelleboog en schaafwonden) en Benoît Cosnefroy (wonden aan schouder, elleboog en rechterheup) staan vraagtekens na valpartijen op het Frans kampioenschap. De ploeg hoopt snel de knoop door te kunnen hakken over hun Tourdeelname.

Selectie AG2R La Mondiale voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Mikael Cherel
flag-fr Benoît Cosnefroy (?)
flag-fr Mathias Frank
flag-fr Tony Gallopin (?)
flag-fr Alexis Gougeard
flag-fr Alexis Vuillermoz
flag-be Oliver Naesen

Tour 2019: Deelnemers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.