Tour 2019: Wanty-Gobert heeft volledige selectie op papier

dinsdag 25 juni 2019 om 16:19
Tour 2019: Wanty-Gobert heeft volledige selectie op papier

foto: Cor Vos

Voor Wanty-Gobert kan de 106e Tour de France nu echt beginnen. De Belgische ploeg maakte eerder al de eerste vijf namen bekend, maar moest nog tot acht renners komen. De Fransman Yoann Offredo en de Belgen Frederik Backaert en Kévin Van Melsen hebben de laatste schifting overleefd.

“De laatste drie namen zijn altijd de moeilijkste”, zo vertelt teammanager Jean-François Bourlart. “We hebben de tijd genomen om na te denken. Kévin Van Melsen is een trouwe ploegmakker die is blijven vechten na zijn zware valpartij in de Ruta del Sol. Hij heeft zijn plaats in deze selectie echt verdiend.”

Keuze tussen Backaert en Vliegen 
“Kevin zal Guillaume Martin tijdens de vlakke etappes kunnen beschermen, maar hij kan ook in de aanval gaan”, aldus Bourlart. “Yoann Offredo beschikt dan weer over veel ervaring. De laatste plaats was niet makkelijk om in te vullen. We moesten kiezen tussen Frederik Backaert en Loïc Vliegen. De regelmaat van Frederik heeft de doorslag gegeven.”

De kopman van Wanty-Gobert is uiteraard de eerder genoemde Martin. De 26-jarige Franse klimmer reed al twee keer eerder de Tour. Vorig jaar finishte hij als 21e in het eindklassement. “Guillaume blijft, zoals de vorige twee edities, onze troef voor de bergen”, zo liet Bourlart eerder weten. In de sprints is het dan weer uitkijken naar Andrea Pasqualon.

Opnieuw geen Tour voor Dupont 
Een opvallende afwezige is Timothy Dupont. De sprinter sukkelde echter lange tijd met de rechter hamstring, waardoor hij niet op tijd fit is voor La Grande Boucle. “Ergens wel jammer, natuurlijk. Maar als je in de Tour niet honderd procent bent, hang je drie weken lang tussen je kader in de cols. En daar heb ik ook geen zin in”, zo vertelde hij aan WielerFlits.

Selectie Wanty-Gobert voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-be Frederik Backaert
flag-be Aimé De Gendt
flag-no Odd Eiking
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Kévin Van Melsen
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Andrea Pasqualon
flag-fr Yoann Offredo

Dit artikel delen:

1 Reactie

Peter Lippens 26 juni 2019 om 11:07

Yep, Bakkie er terug bij, herinner me zijn aanvallend rijden enkele jaren terug. Straf toch als je weet dat de boerenzoon pas op het nippertje nog een contract kreeg.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone