Tour 2019: Wanty-Gobert maakt eerste vijf namen bekend
Guillaume Martin - foto: Cor Vos
woensdag 19 juni 2019 om 15:28

Tour 2019: Wanty-Gobert maakt eerste vijf namen bekend

Wanty-Gobert heeft de eerste vijf namen bekendgemaakt, waarmee de ploeg naar de Tour de France trekt. Net als bij de vorige deelnames wordt de ploeg gebouwd rond Guillaume Martin. De drie resterende renners worden uit een lijst van acht renners gekozen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Guillaume Martin wordt het zijn derde deelname aan de Tour de France. De klimmer kent al vier van zijn ploegmaats met wie hij op 6 juli in Brussel aan de start staat. Ook sprinter Andrea Pasqualon stond al twee keer aan het vertrek, maar voor de Belgen Aimé De Gendt en Xandro Meurisse en de Noor Odd Eiking wordt het hun eerste optreden. De ploeg koos met het oog op het zware parcours voor een uitgebalanceerde selectie, zei manager Jean-François Bourlart.

“Ons team wordt krachtiger, zodat we dit zowel op de wegen van de Dauphiné als tijdens de Rondes van België en Luxemburg of de GP Canton Aargau hebben kunnen zien”, meldde Bourlart in een perscommuniqué. “Guillaume Martin blijft, zoals de vorige twee edities, onze troef voor het bergklassement. Andrea Pasqualon, die goed was voor zes top 10-plaatsen vorig jaar, zal onze enige sprinter zijn.”

Door alvast vijf namen bekend te maken wil de ploeg deze renners ontlasten. Bourlart: “Op deze manier kunnen ze zich voluit op de voorbereiding richten. We nemen nog één week de tijd om de resterende drie renners te selecteren.” De volgende renners zitten nog in de wachtkamer: Frederik Backaert, Fabien Doubey, Wesley Kreder, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Kevin Van Melsen, Pieter Vanspeybrouck en Loïc Vliegen.

Selectie Wanty-Gobert voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-be Aimé De Gendt
flag-no Odd Eiking
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Andrea Pasqualon

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.