Tour 2019: Zieke Nicolas Edet geeft er de brui aan
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2019 om 16:15

Tour 2019: Zieke Nicolas Edet geeft er de brui aan

Patrick Bevin is niet meer de enige opgever in de Tour de France. Nicolas Edet heeft namelijk de strijd moeten staken tijdens de zesde etappe naar La Planche des Belles Filles. De Franse klimmer is ziek. Hierdoor moet het ProContinentale Cofidis verder met zeven renners.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Edet probeerde nog wel de etappe uit te rijden, maar de Fransman bleek niet in staat om het peloton te volgen. De 31-jarige renner reed met nog zestig kilometer te gaan op meer dan twintig minuten achterstand. Edet zag na verloop van tijd het heilloze van zijn missie in.

De man uit La Ferté-Bernard was bezig aan zijn zevende Tour. Edet reed dit seizoen al top-10 in de Tour du Haut Var en de Tour de l’Ain. Eerder konden we al de opgave noteren van de Nieuw-Zeelander Bevin. De coureur van CCC bleek bij een val in de vierde etappe twee ribben te hebben gebroken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.