Tour 2019: Opgave Wout van Aert na zware val in tijdrit rond Pau

vrijdag 19 juli 2019 om 16:07
Tour 2019: Opgave Wout van Aert na zware val in tijdrit rond Pau

foto: Cor Vos

Wout van Aert is zwaar ten val gekomen in de tijdrit rond Pau. Op ruim een kilometer van de finish kwam de Belg in een bocht hard in aanvaring met het hekwerk, waarbij hij een grote vleeswond opliep. Daardoor kwam er een vroegtijdig einde aan zijn Tour.

Van Aert werd vooraf bij de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege gerekend. De Belg won dit jaar al de individuele tijdrit in de Dauphiné en het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Met Jumbo-Visma won hij in Brussel bovendien de ploegentijdrit in de tweede etappe.

In de ronde rond Pau was Van Aert snel onderweg, al werden zijn tussentijden nog tijdens zijn rit aangescherpt door landgenoot Thomas De Gendt. In een rechterbocht kort voor de laatste kilometer bleef hij in de hekken haken en viel hij, waarbij hij een wonde aan zijn rechterdij opliep.

Van Aert was bij bewustzijn en kreeg al spoedig medische hulp. Na de eerste behandelingen werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten heeft hij geen breuken overgehouden aan zijn val.

Dit artikel delen:

1 Reactie

peter neefs 19 juli 2019 om 17:26

Wout van Aert klieft door de straten van Pau. Weken zoniet dagenlang bejubeld als een Opperwezen, kryptonite voor de als een dief in de nacht verdwenen Rohan Dennis, werd hij opgejaagd als wild door de (Belgische) pers .. Deze nieuwe Messias van het Belgische wielrennen zou iedereen op minuten rijden tijdens de tijdrit, en daarna in de komende alpenritten zou hij wel even de maat nemen van het reeds voor hem bibberend klassementsgepeupel..
Door dezelfde straten van Pau vlamt ook ene Thomas de Gendt. Deze coole vrijbuiter heeft dik de beste tijd .. Met deze door de oortjes afgeleverde wetenschap in het achterhoofd neemt Wout van Aert zijn laatste bocht in deze Tour ..
Ik zou zeggen : trek uw conclusies ..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.