Tour 2020: Arkéa-Samsic presenteert haar voorselectie

woensdag 17 juni 2020 om 14:47
Tour 2020: Arkéa-Samsic presenteert haar voorselectie

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic heeft haar voorselectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Naast kopmannen Nairo Quintana en Warren Barguil zijn daarin nog elf renners opgenomen. Van hen moeten nog vijf renners afvallen om tot de definitieve acht namen te komen.

Enkele weken voor de hervatting van het seizoen heeft Arkéa-Samsic een voorselectie gemaakt voor de Tour de France. De ploeg telt vooralsnog dertien renners, waaruit nog vijf renners moeten afvallen. “Rond onze kopmannen Nairo Quintana en Warren Barguil viel onze keuze op ervaren renners en drie jonge talenten die hun debuut kunnen maken in de Tour: Clément Russo, Thibault Guernalec en Connor Swift”, aldus teammanager Emmanuel Hubert.

Arkéa-Samsic had haar seizoensstart niet gemist, want in februari en maart harkte de ploeg al acht overwinningen binnen. Kopman Nairo Quintana zette zowel in de Tour de La Provence als de Tour des Alpes Maritimes et du Var de eindwinst achter zijn naam. Ook won hij in beide rondes een etappe, net als in Parijs-Nice. Nacer Bouhanni, eveneens al succesvol voor de ploeg, past voor de Tour. Hij vindt het parcours te bergachtig en richt zich in 2020 op andere doelen.

Voorselectie Arkéa Samsic voor de Tour de France 2020
flag-co Winner Anacona
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Maxime Bouet
flag-fr Anthony Delaplace
flag-fr Thibault Guernalec
flag-fr Romain Hardy
flag-fr Kévin Ledanois
flag-pl Łukasz Owsian
flag-co Dayer Quintana
flag-co Nairo Quintana
flag-it Diego Rosa
flag-fr Clément Russo
flag-gb Connor Swift

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.