Tour 2020: ASO verbiedt fans toegang bij komende etappefinishes
foto: Cor Vos
zaterdag 12 september 2020 om 12:40

Tour 2020: ASO verbiedt fans toegang bij komende etappefinishes

De komende etappes zijn toeschouwers niet welkom rond de finishlocatie van de Tour de France, namelijk in Lyon en op de Grand Colombier. Het peloton rijdt de komende dagen door gebieden die door de Franse autoriteiten zijn gemarkeerd als ‘code rood’. Dezelfde maatregel werd begin maart gehanteerd tijdens Parijs-Nice.

Organisatie ASO maakte de restricties rondom het coronavirus vrijdagavond bekend. Het Franse ‘code rood’ is overigens vergelijkbaar met ‘code oranje’ dat we in Nederland kennen. Of er wel publiek op de bergen aanwezig mag zijn, is niet duidelijk. Afgelopen weekend waren fans – zoals vanouds – wel in grote getale aanwezig op de Col de Peyresourde in de Pyreneeën.

Volgens het Franse Le Dauphiné wordt zondag de passage van de Col de la Biche én de slotklim van de Grand Colombier achter gesloten deuren afgewerkt, op last van het prefectuur van Ain. De aankondiging volgt op de toespraak van premier Jean Castex, die een ‘duidelijke verslechtering’ in de gezondheidssituatie had opgemerkt.

Veel volk op de Peyresourde – foto: Cor Vos

Of er na de rustdag wel publiek is toegestaan in de Alpen, is niet duidelijk. De regio’s rondom het gebergte zijn niet aangemerkt als ‘code rood’. Parijs – waar de Tour de France traditiegetrouw finisht – is dat dan weer wel. Maandag vinden tijdens de tweede rustdag weer coronatests plaats. Afgelopen rustdag testten alle renners negatief. Onder andere koersdirecteur Cristian Prudhomme liep het virus wel op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.