Tour 2020: Astana rondom kopman Miguel Ángel López
López won dit jaar een rit in de Ronde van de Algarve - foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 augustus 2020 om 15:49

Tour 2020: Astana rondom kopman Miguel Ángel López

Astana heeft de achtkoppige selectie voor de Tour de France gepresenteerd. Alle ogen zijn gericht op kopman Miguel Ángel López, die zijn debuut maakt in de Tour. De Colombiaanse klimmer krijgt onder meer steun van Ion Izagirre, Gorka Izagirre en kersvers Spaans kampioen Luis Léon Sánchez.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alexey Lutsenko is de enige Kazach in de Tourploeg van de Kazachstaanse formatie. De Spanjaard Omar Fraile, Harold Tejada uit Colombia en de Canadees Hugo Houle maken het achttal van Astana compleet. In de voorlopige selectie die de ploeg had ingeleverd bij de Tourorganisatie, was nog plek voor Fabio Felline.

Zijn plek is ingenomen door Hugo Houle, die de afgelopen weken in quarantaine zat vanwege een positieve coronatest voor de Ronde van Lombardije. Vandaag liet de ervaren hardrijder weten dat hij helemaal niet besmet is geweest met het coronavirus. Dat zou zijn gebleken uit meerdere onderzoeken. Na dat nieuws heeft ploegbaas Alexander Vinokourov besloten om Houle alsnog in de Tourploeg op te nemen.

Selectie Astana voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-co Miguel Ángel López
flag-es Omar Fraile
flag-ca Hugo Houle
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-es Luis Léon Sánchez
flag-co Harold Tejada

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.