Tour 2020: Backaert en Debusschere mogen hopen op deelname
Frederik Backaert - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 2 juni 2020 om 14:49

Tour 2020: Backaert en Debusschere mogen hopen op deelname

De Tour de France (29 augustus-20 september) begint pas over goed drie maanden in kuststad Nice, maar B&B Hotels-Vital Concept heeft nu al een voorselectie van tien renners op papier. Zo maken Bryan Coquard, Pierre Rolland, Jens Debusschere en Frederik Backaert kans op een uitverkiezing.

Teammanager Jérôme Pineau liet in een videoboodschap weten dat tien renners kans maken op een plek in de Tourselectie. De oud-renner van onder meer Bouygues Telecom en Quick Step reed zelf dertien keer de Ronde van Frankrijk. “Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden, gezien de moeilijke situatie waar we nu in zitten.”

Het gaat naast Debusschere en Backaert om de volgende renners van B&B Hotels-Vital Concept: Coquard, Rolland, Cyril Barthe, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Maxime Chevalier, Sebastian Schönberger en Kévin Reza. Er zullen binnenkort nog twee coureurs afvallen. De ploeg mag acht renners selecteren voor de aankomende Tour.

Geen Arthur Vichot 
Arthur Vichot maakt opvallend genoeg geen deel uit van de voorselectie voor de Franse ronde. De 31-jarige Fransman werd twee jaar geleden aangetrokken en moest een van de speerpunten worden van de ploeg, maar de tweevoudig wegkampioen kreeg af te rekenen met fysieke problemen en een virale infectie.

Vichot – in het verleden ook winnaar van de Tour du Haut Var en de Tour de l’Ain – wist hierdoor niet zijn gebruikelijke niveau te halen en ziet nu een achtste Tourdeelname aan zijn neus voorbij gaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.