Tour 2020: BORA-hansgrohe heeft selectie al op papier
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 16 juni 2020 om 16:07

Tour 2020: BORA-hansgrohe heeft selectie al op papier

BORA-hansgrohe heeft zijn huiswerk nu al klaar voor de aankomende Tour de France. De Duitse formatie start met twee absolute kopmannen. Emanuel Buchmann moet na zijn vierde plaats van vorig jaar voor een goed klassement zorgen, Peter Sagan hoopt zijn achtste groene trui in de wacht te slepen.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegleider Enrico Poitschke kijkt uit naar de aankomende editie van de Ronde van Frankrijk. “We gaan met een sterke ploeg van start. Emanuel (Buchmann, red.) is onze man voor het klassement. Het doel is om met hem op het eindpodium te staan. Met Peter willen we dan weer een gooi doen naar een nieuwe groene trui.”

Buchmann en Sagan moeten voor de resultaten zorgen, maar het is verder ook uitkijken naar iemand als Maximilian Schachmann. De Duitse allrounder won begin dit jaar al Parijs-Nice en werd tweede in de Volta ao Algarve. Buchmann kan in de bergen rekenen op steun van Schachmann, Gregor MühlbergerFelix Großschartner en de beloftevolle Lennard Kämna.

De selectie bestaat verder nog uit Lukas Pöstlberger en Daniel Oss. Beide renners moeten in staat zijn om Peter Sagan door de hectische sprintfinales te loodsen en klassementskopman Buchmann uit de problemen te houden tijdens de vlakke etappes.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september) 
flag-de Emanuel Buchmann
flag-sk Peter Sagan
flag-at Gregor Mühlberger
flag-de Lennard Kämna
flag-de Maximilian Schachmann
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-at Felix Großschartner
flag-it Daniel Oss


Lees ook: Deze kopmannen rijden de Giro, Tour en Vuelta in 2020 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.