Tour 2020: Casper Pedersen vervangt Jasha Sütterlin bij Team Sunweb

vrijdag 21 augustus 2020 om 15:15
Tour 2020: Casper Pedersen vervangt Jasha Sütterlin bij Team Sunweb

Casper Pedersen in de Vuelta 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Jasha Sütterlin is ruim een week voor de start van de Tour de France uit de selectie van Team Sunweb gehaald. De Duitse hardrijder wordt vervangen door de Deen Casper Pedersen, in wie de ploegleiding een belangrijke helper voor de sprinttrein ziet in de Tour.

Team Sunweb zegt veel vertrouwen te hebben in sprintkopman Cees Bol tijdens de aankomende Tour. Mede daardoor is besloten om nu nog een wijziging door te voeren. “We hebben gezien dat er veel meer controle is in het peloton. Dat betekent dat er waarschijnlijk minder kansen zijn voor de ontsnapping”, legt ploegleider Matt Winston uit.

“In theorie betekent dat dat onze kansen in de sprintetappes toenemen en we willen ons daaraan aanpassen, door specifieke kwaliteiten toe te voegen aan onze selectie”, aldus Winston, die Sütterlin (afgelopen zomer overgekomen van Movistar) daardoor moest teleurstellen. “We geloven dat de kracht van Casper, die in topvorm is op dit moment, in de lead-out onze kansen in een goed resultaat tijdens de sprints kan laten groeien.”

Met Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen en Marc Hirschi hoopt Team Sunweb nog wel in de lastigere etappes voor etappezeges te gaan vanuit de ontsnapping. Joris Nieuwenhuis en Nicholas Roche maken de selectie compleet.

Selectie Team Sunweb voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-de Nikias Arndt
flag-be Tiesj Benoot
flag-nl Cees Bol
flag-ch Marc Hirschi
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-dk Casper Pedersen (nieuw)
flag-ie Nicholas Roche

Jasha Sütterlin (links in beeld) tijdens de Dauphiné – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone