Tour 2020: Cofidis heeft al vijf namen op papier
Guillaume Martin in de Dauphiné - foto: Cor Vos
maandag 17 augustus 2020 om 19:03

Tour 2020: Cofidis heeft al vijf namen op papier

Cofidis heeft vijf renners al aangewezen om over twee weken te starten in de Tour de France. De Franse WorldTour-ploeg heeft in Guillaume Martin een kopman voor het klassement en stuurt met Elia Viviani een sprinter naar Nice.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens L’Equipe maakte Cofidis de vijf namen bekend na afloop van het Critérium du Dauphiné, waarin het team een derde plek in het algemeen klassement behaalde met Martin. De Franse klimmer kwam afgelopen winter over van Wanty-Gobert. “Hij heeft zijn stempel al op Cofidis gedrukt”, reageerde ploegmanager Cédric Vasseur.

“Onze missie en plicht is om een team rond Guillaume te bouwen in de Tour. Daarbij moeten we wel rekening houden met de status van Elia Viviani”, aldus Vasseur. Nicolas Edet en Jesús Herrada moeten Martin in ieder geval helpen in de bergen. Christophe Laporte zal zich in dienst stellen van Viviani. De laatste drie renners worden op een later moment bekend.

Voorlopige selectie Cofidis voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-fr Nicolas Edet
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.