Tour 2020: Deceuninck-Quick Step met Declercq en Devenyns
Alaphilippe - foto: Cor Vos
maandag 24 augustus 2020 om 11:34

Tour 2020: Deceuninck-Quick Step met Declercq en Devenyns

Julian Alaphilippe en Sam Bennett delen het kopmanschap bij Deceuninck-Quick Step in de Tour de France, die zaterdag van start gaat. De Belgische ploeg maakte vandaag haar definitieve team bekend voor de Franse ronde.

Alaphilippe was vorig jaar een van de smaakmakers in de Ronde van Frankrijk met twee ritzeges en veertien dagen het geel. Dat het voor de Franse renner moeilijk is om dat succes te herhalen, geeft ploegleider Tom Steels toe. “Tegelijkertijd is het ook niet nodig. We gaan alles per dag met hem bekijken en zien wel wat er gebeurt. Er liggen mooie kansen voor hem, maar ik kan vertellen dat we niet aan een scenario denken dat vergelijkbaar is met een jaar geleden.”

Bennett keert na vier jaar terug in de Tour en wil minstens een etappeoverwinning meepikken. “In Sam hebben we een kanshebber voor de massasprints, die niet zo eenvoudig zullen zijn als in het verleden, aangezien het parcours een van de moeilijkste is sinds jaren”, zegt Steels, die in de Tour het ploegleiderschap met Wilfried Peeters en Rik Van Slycke voert. “Ik denk dat er maximaal vier zekere etappes zijn voor de sprinters over drie weken.”

Bennett – foto: Cor Vos

Michael Mørkøv wordt de laatste man van Bennett en moet de Ier door de hectische finale leiden. Maar daarin zullen ook Kasper Asgreen en Zdenek Stybar hun rol spelen, aldus Steels. “Tegelijk moeten ze hun ogen openhouden voor ontsnappingskansen. Bob en Dries zijn renners die Julian kunnen steunen. Ze hebben veel ervaring en kunnen hem helpen in de finale. Last but not least zal Tim doen waar hij goed in is: de koers onder controle houden.”

Deceuninck-Quick Step voor flag-fr Tour de France 2020
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-ie Sam Bennett
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-lu Bob Jungels
flag-dk Michael Mørkøv
flag-cz Zdenek Stybar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.