Tour 2020: Ilnur Zakarin stapt uit de wedstrijd
foto: Cor Vos
donderdag 10 september 2020 om 14:09

Tour 2020: Ilnur Zakarin stapt uit de wedstrijd

Ilnur Zakarin zal de Tour de France 2020 niet uitrijden. De Russische klimmer liep gisteren een ribbreuk op na een val in de neutralisatie, ging nog wel van start in de twaalfde rit maar bleek niet in staat om de etappe uit te rijden.

Zakarin was gisteren bij het buiten rijden van startplaats Châtelaillon-Plage betrokken bij een val op een rotonde. De klimmer was weliswaar in staat de etappe uit te rijden, maar had pijn aan de ribben en werd na afloop onderzocht. Röntgenfoto’s brachten vervolgens een niet-verplaatste breuk aan de zesde linkerrib aan het licht.

De renner van CCC wilde echter niet opgeven. “Op dit moment blijft Ilnur in koers”, zo liet ploegdokter Daniele Zaccaria weten via het team. “We voeren enkele conservatieve behandelingen uit, die niet in gevaar komen door te koersen. We zullen de toestand van Ilnur blijven volgen en zodoende verdere beslissingen nemen.”

Zakarin wist het vandaag nog bijna honderd kilometer vol te houden, maar besloot toen in de ploegleiderswagen te stappen. De renner stond na elf etappes 32e in het klassement en wist als vierde te finishen in de Pyreneeënrit naar Loudenvielle. Zakarin is alweer de zestiende uitvaller in deze Ronde van Frankrijk.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.