Tour 2020: Ion Izagirre breekt sleutelbeen bij valpartij
Archiefbeeld - foto: Cor Vos
woensdag 9 september 2020 om 21:20

Tour 2020: Ion Izagirre breekt sleutelbeen bij valpartij

Voor Ion Izagirre heeft de Tour de France elf etappes geduurd. Onderweg naar Poitiers kwam de Spanjaard ten val en kon niet verder.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Izagirre was op 30 kilometer van de streep betrokken bij een valpartij. De Spanjaard zat tegen een muurtje en leek, met een bebloed gezicht, even van de kaart. Volgens de eerste informatie was hij bij bewustzijn en werd hij nagekeken door de koersdokters.

Met Izagirre verloor de Tour haar tweede renner vandaag. Vlak daarvoor had namelijk ook Gregor Mühlberger de strijd gestaakt. De Oostenrijker bungelde al de hele dag achter in het peloton en gooide uitgeput de handdoek in de ring. (17.19 uur)


Update – 21.20 uur

Ion Izagirre heeft een gebroken rechtersleutelbeen en een gebroken middenhandsbeentje aan zijn val overgehouden. Dat meldt Astana. Ook heeft de Spaanse renner meerdere hechtingen aan zijn kin en wang. Hij brengt de nacht onder medisch toezicht in het ziekenhuis door.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.