Tour 2020: Mikel Nieve stapt uit Tour de France
woensdag 16 september 2020 om 15:11

Tour 2020: Mikel Nieve stapt uit Tour de France

De Tour de France gaat verder zonder Mikel Nieve. In de loodzware zeventiende etappe naar de Col de la Loze stapte de ervaren Spanjaard, op zeventig kilometer van de streep, uit de koers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nieve kende een ongelukkige start van de Tour, want in de verregende openingsetappe rond Nice kwam hij al hard ten val. Hoewel hij gisteren nog in de aanval was, kneep hij vandaag de remmen in. “Hij kampt met pijn na valpartijen eerder in de wedstrijd. Hij hield zich dapper de afgelopen dagen, maar nu is het tijd om te herstellen”, meldde zijn ploeg Mitchelton-Scott op social media.

Voor de Australische ploeg is Nieve de tweede uitvaller. De ploeg van kopman Adam Yates zag in de tiende etappe Sam Bewley wegvallen na een valpartij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.