Tour 2020: Nairo Quintana houdt pijnlijke knie en elleboog over aan val
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 11 september 2020 om 19:58

Tour 2020: Nairo Quintana houdt pijnlijke knie en elleboog over aan val

Nairo Quintana heeft aan zijn valpartij in de dertiende etappe blessures aan zijn knieën en zijn ellebogen overgehouden. Dat meldt zijn ploeg Arkéa-Samsic.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het gaat om kneuzingen aan beide knieën en beide ellebogen, schrijft de Franse werkgever van Quintana op social media. De Colombiaanse kopman kon zijn weg vervolgen, maar in de slotfase de favorieten niet volgen. Hij verloor veertig seconden op gele trui Primoz Roglic en staat daardoor op 1.12 minuut in het klassement, nog wel op de vijfde plaats.

Ook Quintana’s ploeggenoot Winner Anacona kwam ten val. Hij heeft blessures aan zijn bil, zijn hand en zijn linkerknie overgehouden aan de crash. Bij de val van Quintana en Anacona waren ook klassementsrenners Romain Bardet (gezakt naar de elfde plaats in het klassement) en Bauke Mollema (opgegeven met een gebroken pols en een gebroken spaakbeen) betrokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.