Tour 2020: Meerdere breuken vastgesteld in onderarm Bauke Mollema

vrijdag 11 september 2020 om 23:00
Tour 2020: Meerdere breuken vastgesteld in onderarm Bauke Mollema

foto: Cor Vos

Update

Bauke Mollema heeft de Tour de France 2020 moeten verlaten. De kopman van Trek-Segafredo kwam op 90 kilometer van de finish in de dertiende etappe ten val en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij stond dertiende in het algemeen klassement.

Volgens volgers in de koers heeft Mollema bij de valpartij vooral schade opgelopen aan zijn rechterflank. Daarnaast had de Groninger bloed in het gezicht. Hij is met een brancard afgevoerd in een ambulance, naar verluidt met een gebroken pols.

De valpartij gebeurde in een afdaling op ongeveer 90 kilometer van de eindstreep in de bergetappe naar Puy Mary. Ook kopmannen Nairo Quintana en Romain Bardet waren betrokken bij de crash, maar zij konden hun weg vervolgen. (11 september, 14.41 uur)


Update 23.00 uur – Meerdere breuken voor Mollema

Trek-Segafredo heeft in een persbericht meer informatie verspreidt over de toestand van Bauke Mollema. Aanvankelijk werd onze landgenoot na zijn opgave in de koersambulance gelegd, maar uiteindelijk is hij per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Clermond Ferrand. Daar werden meerdere breuken in zijn linker polsgewricht en -onderarm vast gesteld.

“Bauke heeft een complexe fractuur van zijn linkerpols opgelopen: een fractuur aan het spaakbeen en de ellepijp in de onderarm, alsmede een scafoïdfractuur in de pols. Hij wacht nog steeds op een CT-scan om de situatie beter in kaart te brengen. In het ziekenhuis in Clermond Ferrand hebben ze de fractuur van het spaakbeen die druk op de mediane zenuw veroorzaakte en veel pijn voor Bauke, al verminderd. Nu maakt hij het goed en is hij pijnvrij. We wachten nu op de scans en beslissen daarna wat voor soort operatie er nodig is en wanneer. Normaal gesproken moet dit snel gebeuren.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.