Tour 2020: Pavel Sivakov blijft strijdbaar ondanks twee valpartijen
foto: Cor Vos (archief)
zondag 30 augustus 2020 om 10:09

Tour 2020: Pavel Sivakov blijft strijdbaar ondanks twee valpartijen

Egan Bernal is de absolute kopman binnen INEOS Grenadiers, maar Pavel Sivakov werd voor de start van de Tour de France toch gezien als een gevaarlijke outsider. De beloftevolle klimmer kan een goed klassement echter alweer vergeten na twee valpartijen in de openingsrit. Maar de renner houdt de moed erin.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sivakov was niet de enige renner die zaterdag viel, maar de klimmer crashte nog een tweede keer en verloor aan de streep meer dan dertien minuten op ritwinnaar Alexander Kristoff. “Ik had me geen slechter begin van mijn eerste Tour kunnen voorstellen. Mijn knie en beide heupen zijn flink geraakt, maar ik doe nog altijd mee.”

Bernal wist zonder kleerscheuren de finish in Nice te bereiken. “Ik denk dat we relatief goed uit deze etappe zijn gekomen, maar ik weet nog niet hoe het met mijn ploeggenoten gaat”, zo liet de Colombiaan vlak na de finish weten. “Het is maar goed dat we niet hebben gekoerst op die laatste klim, anders hadden we nog veel meer valpartijen gezien.”

Vandaag koersen Sivakov en Bernal opnieuw van Nice naar Nice, over twee serieuze cols én twee lastige hellingen wat dichter bij de aankomstreep.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.