Tour 2020: Pogacar treedt met Tourzege in voetsporen van Coppi en Merckx
foto: Cor Vos
zondag 20 september 2020 om 19:30

Tour 2020: Pogacar treedt met Tourzege in voetsporen van Coppi en Merckx

Tadej Pogačar treedt met zijn eindzege in de Tour de France in de voetsporen van onder meer Fausto Coppi en Eddy Merckx. De 21-jarige Sloveen is de twaalfde renner die La Grande Boucle weet te winnen bij zijn debuut.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vroeg in de 20ste eeuw, tijdens de eerste drie edities van de Tour, werd de rittenkoers niet geheel toevallig gewonnen door debutanten. Maurice Garin, Henri Cornet en Louis Trousselier wisten bij hun eerste deelname direct te winnen.

Ook wielergrootheden als Fausto Coppi (1949), Jacques Anquetil (1957), Felice Gimondi (1965) en Eddy Merckx (1969) schoten bij hun eerste poging direct raak. Bernard Hinault en Laurent Fignon waren de laatste twee debutanten die de gele trui droegen in Parijs. Dat deden zij in respectievelijk 1979 en 1983.

Liefst 37 jaar was het wachten op een opvolger voor Fignon. UAE Emirates-renner Tadej Pogačar flikt het in 2020 na een sensationele dubbelslag in de beslissende tijdrit naar La Planche des Belles Filles.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.