Tour 2020: Sergio Higuita geeft op met handblessure
foto: Cor Vos
zondag 13 september 2020 om 13:37

Tour 2020: Sergio Higuita geeft op met handblessure

Update Sergio Higuita zal zijn eerste Tour de France niet uitrijden, na een opgave in de vijftiende etappe. De Colombiaan probeerde mee te sluipen in de vroege vlucht, kwam ten val door een ongelukkige zwieper van Bob Jungels en bleek na veertig kilometer koers te gehavend om zijn weg te vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De beloftevolle renner van EF Pro Cycling toonde zich in de beginfase zeer aanvalslustig. Higuita probeerde samen met onder meer Bob Jungels een vroege vlucht op poten te zetten, maar met nog 160 kilometer te gaan kwakte Higuita op hoge snelheid tegen het asfalt.

De Colombiaanse kampioen keek even achterom om zo de voorsprong te taxeren, maar net op dat moment maakte Jungels, die op kop reed, een zwieper naar rechts. Higuita zag het gebeuren, maar had te weinig tijd om adequaat te reageren en ging hard tegen de grond.

De ongelukkige klimmer was even van de kaart, maar stapte weer op zijn fiets en probeerde opnieuw terug te keren in het peloton. Volgens de koersradio kwam de renner nog een tweede keer ten val. Met nog 130 kilometer te gaan stapte Higuita hevig geëmotioneerd in de ploegleiderswagen.

Higuita is de twintigste uitvaller in deze Tour. De klimgeit stond na veertien etappes zestiende in het klassement, maar wel op meer dan 26 minuten van geletruidrager Primož Roglič. (13 september, 13.37 uur)


Update 14.33 uur – Mogelijk breuk in hand of vingers

EF-ploegbaas Jonathan Vaughters laat op Twitter weten dat Sergio Higuita een breuk in zijn hand heeft opgelopen. Nader onderzoek moet uitwijzen of het gaat om een breuk in de hand zelf of in de vingers. Hoofdletsel heeft de Colombiaan niet.

Na zijn eerste valpartij kwam Higuita nóg een keer ten val. “Dat was omdat hij niet in staat was om goed te kunnen remmen”, aldus Vaughters. “Het is verdrietig om hem op deze manier de koers te zien verlaten. Maar het belangrijkste is dat het goed met hem gaat.” (13 september, 14.33 uur)


Update 20.20 uur – Geen breuk in hand Higuita

Goed nieuws voor Sergio Higuita. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen breuken zijn in zijn hand of vingers. Dat bevestigt Jonathan Vaughters op social media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.