Tour 2020: Total Direct Energie presenteert longlist zonder Niki Terpstra

donderdag 2 juli 2020 om 18:49
Tour 2020: Total Direct Energie presenteert longlist zonder Niki Terpstra

foto: Cor Vos (archief)

Total Direct Energie heeft de voorselectie voor de Tour de France gepresenteerd. Het gaat om een lijst van negen renners, die aanvankelijk bestond uit een tiental. Niki Terpstra is uit de voorselectie geschrapt nadat hij zwaar ten val kwam tijdens een training.

Van de longlist moet Total Direct Energie, dat op 29 augustus mag starten in Nice vanwege een wildcard, moet nog een renner afvallen. Met Lilian Calmejane, Jérôme Cousin, Fabien Grellier, Romain Sicard, Julien Simon, Geoffrey Soupe en Anthony Turgis maken zeven thuisrijders kans op een selectie. De Italiaan Niccolò Bonifazio en Rein Taaramäe uit Estland kunnen zorgen voor buitenlandse invloeden.

Op 11 juni vertrekt het negental op hoogtestage naar Font-Romeu in de Pyreneeën, waarna een beslissing genomen gaat worden over de definitieve selectie.

‘Je weet nooit wat er kan gebeuren met Niki’
Voor Niki Terpstra, die op 24 juni nog liet weten dat zijn herstel goed verloopt, lijkt Total Direct Energie de deur nog niet dicht te gooien. “Je weet nooit wat er nog kan gebeuren. We hopen allemaal dat Niki snel terugkomt”, aldus ploegleider Benoît Génauzeau.

In eerste instantie werd uitgegaan van een herstelperiode van drie maanden, nadat de ervaren Nederlander half juni een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een klaplong opliep.

Voorselectie Total Direct Energie voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Romain Sicard
flag-fr Julien Simon
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-ee Rein Taaramäe
flag-fr Anthony Turgis

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.