Tour 2020: UAE Emirates heeft team rond Pogacar en Kristoff op papier
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 25 juni 2020 om 08:19

Tour 2020: UAE Emirates heeft team rond Pogacar en Kristoff op papier

UAE Emirates heeft de volledige selectie voor de aankomende Tour de France rond. Het was al bekend dat toptalent Tadej Pogacar en sprinter Alexander Kristoff als kopmannen uitgespeeld zouden worden. De laatste drie namen zijn Jan Polanc, Sven Erik Bystrøm en Marco Marcato.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Teammanager Joxean ‘Matxin’ Fernández bevestigde dat tegen Tuttobiciweb. Eerder maakte de ploeg, naast Pogacar en Kristoff, drie andere namen bekend. Dat waren die van Fabio Aru, Davide Formolo en David De la Cruz. Dat betekent dat kopman Pogacar een viertal klimmers met zich mee krijgt. Kristoff heeft met Bystrøm en Marcato twee helpers in zijn dienst.

Matxin geeft aan dat UAE Emirates niet voor spek en bonen mee wil doen. Hij denkt dat Team Ineos verslagen kan worden. “Dit jaar is waarschijnlijk het jaar waarin ze minder sterk zijn”, zegt hij. “Ik ben geen magiër, maar het ligt voor de hand dat iedereen zijn eigen rol opeist. Froome heeft vier keer gewonnen en vraagt om respect. Bernal is de laatste winnaar en eist respect. En Thomas heeft al eens gewonnen en werd al eens tweede.”

Pogacar, die vorig jaar bij zijn debuut in de Vuelta derde werd en drie etappes won, liet eerder al weten niet uit te gaan van een goed klassement. “Ik verwacht het goed te doen, en ik zal alles doen wat ik kan, maar ik kan nu niet al gaan praten over resultaten”, aldus de Sloveen.

Selectie UAE Emirates voor de Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-es David De la Cruz
flag-it Davide Formolo
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-si Tadej Pogacar
flag-si Jan Polanc

Bekijk hier welke renners UAE Emirates heeft geselecteerd voor de Giro en de Vuelta

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.