Tour 2021: Amund Grøndahl Jansen derde uitvaller Team BikeExchange

dinsdag 13 juli 2021 om 10:05
Tour 2021: Amund Grøndahl Jansen derde uitvaller Team BikeExchange

Amund Grøndahl Jansen op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Amund Grøndahl Jansen zal niet meer aan de start verschijnen van de zestiende etappe naar Saint-Gaudens. De Noor van Team BikeExchange, die ten val kwam tijdens de openingsetappe naar Landerneau, is fysiek niet meer in staat om verder te koersen.

De 27-jarige Grøndahl Jansen, die in het verleden uitkwam voor Jumbo-Visma, kwam niet ongeschonden uit de eerste etappe van de Tour de France. Sindsdien reed de sterke Noor op het tandvlees de etappes uit, maar zijn werkgever Team BikeExchange heeft na ruim twee weken besloten om de renner uit voorzorg uit koers te halen.

Grøndahl Jansen is de derde renner van Team BikeExchange die vroegtijdig het strijdtoneel moet verlaten. De ploeg moest eerder al afscheid nemen van klimmers Simon Yates en Lucas Hamilton. De Brit en Australiër waren betrokken bij de massale valpartij in de dertiende etappe naar Carcassonne.

Luka Mezgec, Esteban Chaves, Michael Matthews, Luke Durbridge en Christopher Juul-Jensen zijn nog wel in koers namens Team BikeExchange. Grøndahl Jansen is overigens alweer de 39ste uitvaller in de Ronde van Frankrijk. Het is geleden van het jaar 2000 dat het deelnemersveld na twee weken Tour de France zó fel gedecimeerd was.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.